FAQ

Menu

Meestgestelde vragen

Bieden jullie ook monitoring aan?
Ja, wij kunnen jouw netwerk en systemen dag en nacht in de gaten houden. Op deze manier kunnen wij direct actie ondernemen als dit nodig is.
Moeten jullie altijd langskomen bij problemen?
Nee, doormiddel van onze handige online helpdesk kunnen wij eenvoudig jouw PC op afstand overnemen om veel problemen op afstand op te kunnen lossen.
Wat voor software ontwikkelen jullie?
Wij leggen onze focus niet op een specifiek stukje software. De software die wij maken is gericht op de wensen van de klant en wat de klant nodig heeft. Wij gaan iedere uitdaging aan. Tijdens een intakegesprek inventariseren we wat het probleem is. We bespreken jouw eisen en de mogelijkheden. Daarna gaan we aan de slag. Zodat in no-time alles kan en alles werkt.
Werken jullie landelijk?
Ja, Wij werken voornamelijk in het midden van het land, maar omdat ons bedrijf in het midden van het gelegen is en wij veel van onze werkzaamheden ook op afstand kunnen uitvoeren, is afstand van jouw bedrijf voor ons geen probleem.
Leveren jullie ook consultancy diensten?
Ja, ook als je nog geen klant bij ons bent kunnen wij jou voorzien van een advies of second opinion op het gebied van jouw complete ICT infrastructuur.
Wat voor backup diensten bieden jullie aan
Al onze klanten worden aangesloten op een on-premise en een remote backup locatie. Door te kiezen voor zowel een lokale backup binnen jouw bedrijf, en een backup naar een externe locatie. Ben je altijd verzekerd van een snelle herstel procedure, maar ook van een calamiteiten herstel procedure; bijvoorbeeld als je te maken hebt met extreme schade aan jouw bedrijfspand.
Leveren jullie ook hardware?
Je kunt bij ons terecht voor jouw complete kantoor automatisering. Maar ook voor die laptop die je graag wilt, maar je geen idee hebt hoe je de oude bestanden van jouw oude pc over krijgt naar de nieuwe. Daarom kiezen wij ervoor om je een oplossing te bieden in plaats van zomaar een product. Wij overleggen met jou wat de eisen zijn betreft de nieuwe hardware, zoeken voor jou het meest geschikte product, bestellen het voor je. En als het bij ons binnen is maken wij met jou een afspraak tot overzetten oude gegevens en of plaatsing van jouw nieuwe hardware in jouw bedrijf of thuis.
Leveren jullie ook cloud opslag
Naast de cloud producten van Microsoft zoals sharepoint. Leveren wij ook desgewenst een private cloud omgeving voor jou compleet ingesteld en op basis van nextcloud.
Wat zijn maatwerk applicaties?
Wij zijn Merlin richt met maatwerk applicaties processen zo efficiënt mogelijk in. Hierdoor krijg je grip op je workflow door middel van maatwerk software.
Met welke software werkt Wij zijn Merlin?
Wij zijn Merlin kan verschillende software adviseren en beheren. Denk aan Microsoft Office 365, Google G-Suite e.v.a.
Wat is een API-koppeling?
API staat voor Application Programming Interface. Een API-koppeling maakt de communicatie tussen twee verschillende applicaties of softwareprogramma’s mogelijk. Zelfs als de programmeertaal niet gelijk is. In feite heb je er regelmatig mee te maken zodra er twee systemen met elkaar in verbinding staan.
Is het slim om een API te testen?
Het is aan te raden om een API te laten testen. Deze helpen ontwikkelaars te bepalen of ze voldoen aan diverse functionaliteiten tijdens het opsporen van onverwachts gedrag. Zo voorkom je dat de klant een slecht of onveilig product krijgt geleverd.
Wat valt er onder systeembeheer?
Onder systeembeheer valt het beheer en onderhoud van een ICT omgeving binnen een organisatie. Op deze manier zorgt Wij zijn Merlin ervoor dat alle netwerken en computersystemen op de meest optimale manier gebruikt kunnen worden.
Kan ik ook terecht voor refurbished servers en wat is het voordeel daarvan?
Je kan bij Wij zijn Merlin ook terecht voor refurbished servers. Refurbished betekent dat we de data van de servers opschonen. Daarna testen wij alles en worden onderdelen waar nodig gerepareerd of vervangen. Zo geven wij producten een tweede kans terwijl ze de levensduur en kwaliteit van een nieuwe server hebben.
Wat kan je allemaal met Office 365?
Office 365 zorgt voor een koppeling met verschillende apps die je zakelijk nodig kunt hebben. Denk aan Microsoft Teams, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneDrive en nog veel meer. Je kan deze applicaties gebruiken op PC’s, MAC’s, tablets en telefoons.
Kan het kwaad als Office 365 niet verlengd wordt?
Indien je Ofice365 niet tijdig vernieuwd, zullen belangrijke gegevens zoals klantgegevens, e-mailberichten, documenten etc. verwijderd worden. Wij zijn Merlin zorgt voor een soepele en snelle implementatie.
Wat is een online werkplek?
Bij een online werkplek (cloud) worden al je bestanden en software online beheerd en beveiligd. Je hebt dan geen werk bestanden of applicaties meer op je laptop of computer staan. Door middel van één login kan je overal en altijd bij je gegevens.
Wat is het voordeel van in the cloud werken?
Het voordeel van in the cloud werken is dat bedrijven hun productiviteit kunnen verhogen. Alle medewerkers kunnen namelijk veel makkelijker bestanden delen en bedrijfsinformatie uitwisselen. Vooral wanneer mensen thuiswerken, wat we sinds de corona steeds meer doen, kunnen de werkzaamheden volop doorgaan. Het kan ook veiliger zijn omdat de belangrijke bestanden niet op een laptop of pc staan die kapot kan gaan of gestolen kan worden.
Wat is VoIP telefonie?
VoIP staat voor Voice over Internet Protocol en is beter bekend als internet bellen. In tegenstelling tot digitaal bellen zoals Skype en Teams, maak je met VoIP gebruik van het telefoonnetwerk. Door de samenwerking tussen internet en telefoonlijn ervaar je de beste gesprekskwaliteit en ben je in tegenstelling tot analoge telefonie ben je altijd en overal bereikbaar. Je gebruikt weinig data en dit maakt VoIP bellen nagenoeg gratis.
Is de kwaliteit van internet van invloed op VoIP telefonie?
De kwaliteit van internet is van invloed op de kwaliteit van de telefonie. Voor een goed gesprek heb je minstens een stabiele internetverbinding nodig. Eén telefoongesprek vereist ongeveer 100 kbps bandbreedte.
Wat zijn de voordelen van WordPress?
WordPress is een gratis open source systeem. De enige kosten die je kwijt bent is voor het online plaatsen van de website, de hosting en de domeinnaam. De betrouwbaarheid is vergelijkbaar met andere softwareproducten. Verder is WordPress zeer eenvoudig in beheer. Je kan zelfs content vanuit Word direct in de tekstverwerker plakken en online zetten.
Wat is een responsive wordpress website?
Wij zijn Merlin maakt custom responsive websites. Responsive betekent dat de getoonde content wordt afgestemd op de resolutie waarmee de bezoeker de website bezoekt. Denk aan telefoon, Ipad, laptop of beeldscherm. Het voordeel van een custom template is dat altijd alles wat
Welke technische oplossingen biedt Wij zijn Merlin?
Wij zijn Merlin legt koppelingen tussen verschillende softwaresystemen. Denk bijvoorbeeld aan maatwerk modules op je website waarmee je beter aan de wensen van je klanten kunt voldoen of maatwerk plugins om je klanten van de juiste informatie te voorzien.
Zijn de technische oplossingen bij Wij zijn Merlin maatwerk?
Wij creëren inderdaad unieke maatwerk toepassingen en combineren onze maatwerk softwareoplossingen met je website. Met de technische oplossingen van Wij zijn Merlin kan een website volledig afgestemd worden op specifieke wensen en behoeften van de organisatie.
Wat zijn core web vitals?
Bij Core Web Vitals wordt gebruik gemaakt van bezoekersdata die je via de search console kan inzien. Deze nieuwe update vanuit Google zorgt voor nog meer gebruiksvriendelijkheid en snelheid binnen je website.
Wanneer behaal je de core web vitals?
Je behaalt de core web vitals wanneer je op onderstaande drie punten een voldoende haalt. LCP (Largest Contentful Paint): Volgens Google moet de laadtijd van een pagina binnen 2,5 seconde te doen zijn. Een langere laadtijd betekent afhakende gebruikers. FID (First Input Delay): Binnen 100 milliseconden zou een pagina interactief moeten worden. Denk aan een gebruiker die scrollt of op een button klikt. CLS (Cumulative Layout Shift): Een pagina hoort tijdens het scrollen niet te verschuiven zodat je bijvoorbeeld onbedoeld een advertentie aanklikt.
Wat is een audit?
Tijdens een audit wordt een website of lokale IT infrastructuur geheel onder de loep genomen. Op deze manier bekijken we verschillende software- en hardwaresystemen, de back-up faciliteiten, randapparaten die gebruikt worden, de werkwijze van collega’s en voeren een volledige kwetsbaarheidsscan uit. Zo brengen we alle veiligheidsrisico’s in kaart.
Hoe vaak is een audit noodzakelijk?
Wij zijn Merlin voert jaarlijks een audit uit om te beoordelen of het managementsysteem nog steeds adequaat functioneert.
Waarom een back-up maken?
Voor de continuïteit van een onderneming is het belangrijk om altijd en overal toegang te hebben tot de data van je bedrijf. Daarom biedt Wij zijn Merlin back-up-oplossingen. Zo kan data nooit meer verloren gaan.
Welke soorten back-ups zijn er?
Bij Wij zijn Merlin kun je kiezen tussen verschillende soorten back-ups. Zo hebben we onsite back-up, online backup, óf een combinatie van beide.
Waartegen beschermt een virusscanner?
Onze virusscanners bestaan uit antivirussoftware die veelvoorkomende virussen, trojans en wormen op computers en apparaten kunnen detecteren en verwijderen. Zo houden wij apparaten – en data – veilig en wordt de hoeveelheid spam op uw apparaten aanzienlijk verminderd.
Bestaan de virusscanners alleen uit antivirussoftware?
Nee, sommige pakketten hebben naast antivirussoftware nog extra functies, zoals een firewall, het blokkeren van pop-ups óf het scannen van e-mails en internetpagina’s.

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk
Software beheer en ontwikkeling
wij zijn software

Software beheer en ontwikkeling

Maatwerk software nodig? Wij zijn Merlin is allround softwareontwikkelaar en beheerder. We zijn specialist in het ontwikkelen van software en leggen de juiste API koppelingen. Voor optimale efficiëntie en snelheid van de bedrijfsprocessen.

Software Software
Wij zijn ICT Beheer

ICT Beheer

Goed ICT-beheer is belangrijk voor de continuïteit van je organisatie. Daarom dragen wij grote zorg en verantwoordelijkheid voor jouw ICT-systeem. Met een bak aan technische kennis lossen we iedere storing op en grijpen preventief in.

ICT Beheer ICT Beheer
Wij zijn ICT beheer WijZijnMerlin
Wij zijn Websites
wij zijn websites

Maatwerk websites

We bouwen functionele en snelle websites voor iedere organisatie. Wat jouw wensen ook zijn, wij hebben altijd de juiste oplossing en het juiste design. We creëren unieke geoptimaliseerde websites voor de ultieme klantervaring.

Websites Websites
wij zijn security

Security oplossingen

De beveiliging van jouw data en bestanden is cruciaal. Voorkom dat belangrijke informatie verdwijnt of gelekt wordt met de securityoplossing van Wij zijn Merlin. Met dagelijkse backups en slimme virusscanners zijn je bestanden altijd toegankelijk – en veilig.

Security Security
Wij Zijn Security
Snel technische hulp

Vertrouw op constante technische ondersteuning en bewaking om operationele problemen snel op te lossen en downtime te minimaliseren.

Op maat gemaakte oplossingen

Elk bedrijf heeft unieke behoeften. Daarom leveren we op maat gemaakte IT- en softwareoplossingen die naadloos aansluiten bij jouw doel.

Diepgaande technische expertise

Onze IT- en software experts beschikken over de juiste technische kennis, waardoor we snel complexe en innovatieve projecten kunnen opleveren.

Directeur Gijsbert van den Ham
Directeur

Gijsbert van den Ham

Het is mooi om te zien dat klanten zorgeloos kunnen werken met de steeds weer nieuwe technologische oplossingen die wij als team bieden.

Wat vinden onze klanten

Zij gingen je voor

topparken-logo
logo-normec-qs
inoma-logo
heering-logo
vacantievreugd-logo
royalfoods-logo

Niks missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

"*" geeft vereiste velden aan

*Met het invullen van jouw email adres ga je akkoord met het ontvangen van marketing emails gestuurd door Wij zijn Merlin
Beheer telefonie ICT
Wij zijn samenwerken binnen het team
Wij Zijn Merlin codering