Waarom is het belangrijk virusscanners te gebruiken?

Menu
Ga terug naar het overzicht

Waarom is het belangrijk virusscanners te gebruiken?

Een virusscanner, die heb ik toch niet nodig?! Mijn device is met Windows toch al beschermd? Virusscanners zijn een belangrijk hulpmiddel bij het beveiligen van computer- en netwerksystemen tegen virussen en andere malware. Wil jij weten wat de voordelen zijn van (extra) virusscanners? Dit lees je hieronder in onze blog. 

In deze blog:

waarom-is-het-belangrijk-virusscanners-te-gebruiken

Wat zijn virusscanners?

Voordat we naar de voordelen van virusscanners gaan, leggen wij je graag eerst uit wat een virusscanner precies is en waarom het er is. Een virusscanner is er om jouw laptop, telefoon, computer of ander apparaat te beschermen. Een virusscanner, ook wel antivirussoftware genoemd, stopt en verwijderd virussen op je apparaat. Dit klinkt heel simpel, maar dat is het niet. De virusscanners zijn in de loop der jaren enorm ontwikkeld en verbeterd, waardoor ze tegenwoordig erg gecompliceerd zijn. Gelukkig niet voor ons. Het is wel handig om te weten welke virusscanner geschikt is voor jou. Niet elke antivirussoftware doet wat die zou moeten doen. Maar als je de juiste hebt gekozen en het werkt, werkt het goed.

Voordelen virusscanners:

Virusscanners hebben meer voordelen dan alleen beschermen. Je leest ze hieronder:

  1. Bescherming tegen malware: Virusscanners helpen bij het detecteren en verwijderen van virussen, wormen, trojan horses, spyware, adware en andere vormen van malware die schade kunnen toebrengen aan een computer of netwerk.
  2. Real-time bescherming: Veel virusscanners bieden real-time bescherming door voortdurend op zoek te gaan naar malware die probeert een computer of netwerk binnen te dringen.
  3. Updates: Virusscanners moeten regelmatig worden bijgewerkt om de meest recente definities van malware te bevatten en om op de hoogte te blijven van nieuwe bedreigingen.
  4. Multi-layer beveiliging: Virusscanners kunnen worden gebruikt als onderdeel van een meerlaagse beveiligingsstrategie, waardoor de kans op infectie wordt verkleind.
  5. Gemakkelijk te gebruiken: Veel virusscanners zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken, zelfs voor mensen zonder technische kennis.

Meerlaagse beveiligingsstrategie

Het is belangrijk om te benadrukken dat virusscanners geen absolute garantie bieden voor beveiliging tegen malware, en dat ze slechts één aspect zijn van een geheel aan beveiligingsmaatregelen. Het is daarom aanbevolen om een meerlaagse beveiligingsstrategie te implementeren, waaronder virusscanners, firewalls, beveiligde wachtwoorden en educatie voor gebruikers, om het risico op infectie te minimaliseren. Om zelf bij te dragen aan een de beveiliging van jouw laptop is het slim om alle software up-to-date te houden. Open geen verdachte linkjes, mails, websites, bestanden, appjes of andere verdachten berichten. Hierdoor verklein je het risico op virussen. 

Interesse gewekt?

Wij zijn Merlin zorgt ervoor dat al je apparaten beveiligd zijn tegen virussen, malware en ransomware. Zo zorgen we ervoor dat je organisatie data en bestanden optimaal beschermd zijn. Neem gerust contact met ons op, we vertellen je graag meer erover. 

Neem contact op

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk