Dit zijn de 5 voordelen van Cloudcomputing

Menu
Ga terug naar het overzicht

Technologie is steeds meer verweven geraakt met het dagelijkse bedrijfsleven. Online veiligheid en efficiëntie zijn daarin heel belangrijk. In deze blog lichten we daarom toe waarom werken in de cloud een slimme zet is voor jouw onderneming.

In deze blog:

1. Je bent flexibel in op- en afschalen

Een van de grootste voordelen van de Cloud is de flexibiliteit. Je kunt snel opschalen of afschalen, afhankelijk van je behoeften. Heb je plots meer opslagruimte of rekenkracht nodig? Geen probleem, met een paar klikken pas je je capaciteit aan. Dit maakt de cloud ideaal voor bedrijven die groeien of seizoensgebonden fluctuaties ervaren.

2. Je bespaart kosten

Vergeet dure hardware en onderhoud. Met Cloudservices betaal je meestal voor wat je gebruikt. Dit ‘pay-as-you-go’-model kan aanzienlijke besparingen opleveren, omdat je niet investeert in hardware die je misschien niet altijd nodig hebt.

3. Je kunt samenwerken waar je maar wilt

De cloud maakt het makkelijker dan ooit om samen te werken. Teamleden kunnen vanaf elke locatie met internettoegang bestanden bekijken en bewerken. Dit bevordert een flexibele werkomgeving en maakt thuiswerken of werken op afstand een stuk efficiënter. En, je hoeft ook nooit bang te zijn dat je naar een oude versie van een document kijkt, alle bestanden zijn altijd up-to-date. Voorkomt een hoop misverstanden!

4. Je data is altijd beschikbaar

Data verliezen door een systeemcrash is een nachtmerrie. Door te werken in een online omgeving worden al je bestanden en software online beheerd. Je hoeft dus geen bestanden meer op je laptop of computer op te slaan. Ook bij fysieke rampen, zoals brand in een kantoor, blijven je data intact en toegankelijk.

5. Je gegevens zijn beter beschermd dan op een lokale server

Cloudaanbieders investeren zwaar in beveiliging en voldoen aan strenge compliance normen. Dit betekent dat jouw gevoelige bedrijfsgegevens vaak veiliger zijn in de cloud dan op lokale servers, vooral voor kleinere bedrijven die zelf niet dezelfde beveiligingsniveaus kunnen handhaven. Het is wel belangrijk dat je goede en sterke wachtwoorden gebruikt die periodiek gewijzigd worden en stel multifactorauthenticatie in.

Overstappen op de cloud

Goede online werkplekken zijn cruciaal voor de continuïteit van jouw bedrijf. Wij zijn Merlin realiseert online werkplekken die optimaal ingericht zijn voor jouw medewerkers. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op! We denken graag met je mee.

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk