Waarom is het belangrijk om een back-up te maken van je bedrijfsgegevens?

Menu
Ga terug naar het overzicht

Ken je dat? Net dat ene bestand die je nodig hebt is plots verdwenen met die belangrijke gegevens? Je weet zéker dat je het hebt opgeslagen, maar toch is er iets misgegaan. Er is geen back-up gemaakt, dus je bent alles kwijt. Had nu toch maar een back-up gemaakt. Met een recente back-up kun je gegevens herstellen en ben je niet alles kwijt. Weten waarom het nog meer belangrijk is om een back up te maken van je bedrijfsgegevens? Lees dit in onze blog hieronder. 

In deze blog:

Wat is een back-up?

Om te weten waarom het slim is om een back-up te maken van bedrijfsgegevens, is het eerst handig om te weten wat een back-up precies is. Een back-up is eigenlijk een reservekopie van alle (belangrijke) bestanden op je computer, laptop of andere device. Met een back-up kunnen verloren bestanden of informatie (deels) teruggehaald worden. Afhankelijk van de schade en wanneer er voor het laatst een back-up versie is gemaakt. 

Redenen back-up maken van bedrijfsgegevens

Het maken van een back-up van bedrijfsgegevens is belangrijk om verschillende redenen:  

  1. Dataverlies: Computersystemen kunnen om verschillende redenen falen, zoals hardwareproblemen, softwarefouten, virussen of menselijke fouten. Een recente back-up kan helpen om verloren gegane gegevens snel te herstellen. 
  2. Rampen: Natuurrampen, brand en andere onverwachte gebeurtenissen kunnen ook leiden tot het verlies van bedrijfsgegevens. Een veilige back-up op een andere locatie beschermt gegevens tegen deze rampen. 
  3. Compliance: Veel bedrijven zijn verplicht om gegevens te bewaren voor bepaalde perioden van tijd voor juridische en regulatoire doeleinden. Een recente back-up zorgt ervoor dat deze vereisten worden nageleefd. 
  4. Continuïteit: Bedrijfsgegevens zijn van cruciaal belang voor het dagelijks functioneren van een bedrijf. Een back-up zorgt voor de continuïteit van bedrijfsprocessen in het geval van gegevensverlies. 
  5. Geruststelling: Een regelmatig bijgewerkte back-up biedt geruststelling en zekerheid dat bedrijfsgegevens beschermd zijn en op elk moment hersteld kunnen worden. 

Back-up maken is voor iedereen

Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor particulieren is het slim om een back-up te maken. Het is namelijk in het algemeen belangrijk om regelmatig back-ups te maken van (bedrijfs)gegevens om te beschermen tegen gegevensverlies, rampen en andere onverwachte gebeurtenissen. Het vermijden van gegevensverlies kan tijd en geld besparen, beschermt de reputatie en de continuïteit van een bedrijf. Het is wel aan te raden om een back-up met regelmaat te testen. Het zou toch zonde zijn om er na maanden achter te komen dat het programma voor de back-up niet werkt. Vergeet bij het maken van een back-up niet je (werk)telefoon en tablet. Dit zijn de meest vergeten apparaten voor het maken van een back-up. Heb jij hulp nodig of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Wij zijn Merlin staat voor je klaar! 

Interesse gewekt? 

Neem contact met ons op en ontdek wat wij allemaal voor jou en je bedrijf kunnen betekenen!

Neem contact op Neem contact op

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk