Technische web oplossing – Evenementen pagina in wordpress met OpenStreetMap koppeling

Menu
Ga terug naar het overzicht

Aanleiding
Stichting Drive for Life is opgezet om onzichtbare kinderen een dag in de spotlights te zetten. Maar liefst meer dan 400.000 kinderen krijgen hulp of hebben zorg nodig in Nederland. De stichting gunt deze kinderen een dag waarop ze al hun zorgen even kunnen vergeten, rondgereden worden in een bijzondere bolide en een té gek uitje hebben. Om bezoekers te voorzien van alle informatie hebben we de website uitgebreid met een extra pagina.

Doelstellingen
Om duidelijkheid te verschaffen hebben we samen met partner INOMA een evenementenpagina in het leven geroepen waarbij een overzicht te zien is van de huidige en voorgaande events. Via de openstreetmaps kan je precies zien waar de events plaatsvinden en hoe deze dag is verlopen.

Uitdagingen
Waar we binnen het proces tegenaan zijn gelopen is voornamelijk het back-end deel. Binnen WordPress moest er een inlog gedeelte gemaakt worden voor de chauffeurs wat afgeschermd zou zijn van het event gedeelte. Zo kregen zij een eigen rol toebedeeld van waaruit zij zich ook konden inschrijven. Daarnaast was het maken van de Open street maps ook nog een opgave. Deze moest, naast de pop up, responsive worden weergegeven. Maar na hard werken is het ons zeker gelukt.

Uitgevoerde werkzaamheden
Na veel overleg en het uitwerken van ideeën hebben we een mooie pagina opgeleverd met een open street maps met daarbinnen map markers en een back-end log-in.

Resultaten
Als goed doel wil je al je tijd inzetten voor de projecten die je aanbiedt en dan moeten alle hulpmiddelen zo goed mogelijk werken. We zijn er erg trots op dat we de visuele werkzaamheden van partner INOMA hebben om weten te zetten naar een fysiek beter werkende website. Nu kan Drive4Life zich met alle vrijwilligers volledig focussen op de kinderen die het nodig hebben.

Conclusies
Mooi project. Heel fijn dat je als partner sociaal gericht kunt ondernemen. De beide partijen Wij zijn Merlin en INOMA hebben ook heel fijn samengewerkt en dat is te zien in een fantastisch resultaat.

Interesse?

Wil jij gebruik maken van onze diensten? Of heb je een vraag? Onze specialisten staan je graag te woord.

Neem contact op Neem contact op

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk