Wat zijn de voordelen van in de Cloud werken?

Menu
Ga terug naar het overzicht

Wat zijn de voordelen van in de Cloud werken?

Sinds een aantal jaren werken we steeds meer in de ‘Cloud’. Maar wat is dit nu precies en wat zijn de voordelen ervan? 

In deze blog:

Wat betekent werken in de Cloud?

In de Cloud werken betekent het gebruik van internetdiensten voor het opslaan, verwerken en toegang krijgen tot gegevens, applicaties en hulpbronnen, in plaats van dat dit lokaal op een computer of server wordt opgeslagen. Dit maakt het mogelijk om op elke locatie en op elk apparaat toegang te krijgen tot je gegevens en hulpbronnen, mits er een internetverbinding beschikbaar is. De Cloud-provider is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de hardware, software en IT-infrastructuur, waardoor je je kunt concentreren op je kernactiviteiten. Dit was vooral een uitkomst tijdens de coronatijd waarbij we allemaal grotendeels vanuit huis moesten werken.  

Voordelen werken in de Cloud

We hebben even wat voordelen van in de Cloud werken voor je op een rijtje gezet. 

  1. Flexibiliteit: je kunt vanaf elke locatie en op elk apparaat werken met een internetverbinding. 
  2. Beschikbaarheid: Cloud-gebaseerde diensten zijn 24/7 beschikbaar, zodat je altijd toegang hebt tot je gegevens en applicaties. 
  3. Schaalbaarheid: je kunt gemakkelijk je hulpbronnen aanpassen aan de veranderende behoeften. 
  4. Beveiliging: Veel Cloud-providers bieden uitgebreide beveiligingsmaatregelen en regelmatige back-ups. 
  5. Kosteneffectiviteit: je hoeft geen investeringen te doen in hardware, software en IT-infrastructuur, waardoor je kosten verminderen. 
  6. Collaboration: Cloud-based tools maken samenwerken en delen van informatie gemakkelijker en efficiënter. 

Zakelijk werken in de Cloud

Steeds meer bedrijven maken gebruik van werken in de Cloud. Maar waarom eigenlijk? Medewerkers kunnen werken waar en wanneer ze maar zouden willen. Een dagje werken vanuit huis? Geen probleem! Zolang ze maar in de buurt zijn van een computer en internetverbinding hebben. Doordat je werkt in de Cloud kunnen zij online bij alle bestanden en gegevens die nodig zijn om het werk uit te voeren. Door de mogelijkheden van Office 365 heeft iedere medewerker een eigen werkplek met genoeg opslagruimte. Bestanden worden centraal opgeslagen en alle collega’s kunnen hier in een paar klikken bij. In de Cloud werken is de toekomst, dus waar wacht je nog op?

Wat zijn de kosten van werken in de Cloud?

Werken in de Cloud, wat kost dat? Voordat je ergens aan begint, wil je natuurlijk weten wat het gaat kosten. Wij zijn Merlin helpt je graag bij het kiezen van de juiste en meeste geschikte oplossing voor het werken in de Cloud. Wij geven jou vooraf een volledig overzicht van alle kosten die horen bij het werken in de Cloud. Er is alleen geen vaste prijs voor het werken in de Cloud. Dit komt doordat een goede Cloud oplossing altijd maatwerk is. Wij kijken graag samen met jou naar de situatie en komen met een passend voorstel voor een online werkplek. Wat je wensen of eisen ook zijn, wij regelen het! 

Interesse gewekt? 

Neem contact met ons op en ontdek wat wij allemaal voor jou en je bedrijf kunnen betekenen!

Neem contact op

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk