Wat is Spyware?

Spyware is als een sluwe vorm van software die zich stiekem installeert op een computer zonder medeweten of toestemming van de gebruiker. Zodra het zich heeft genesteld, begint spyware heimelijk gegevens te verzamelen over de activiteiten van de gebruiker, zoals welke websites ze bezoeken, zoekopdrachten die ze uitvoeren en zelfs persoonlijke informatie zoals wachtwoorden of financiële gegevens. Deze verzamelde informatie kan vervolgens worden gebruikt voor ongewenste doeleinden, zoals het richten van advertenties of zelfs het stelen van identiteit. Het verwijderen van spyware is van vitaal belang om de privacy en veiligheid van een computer te behouden.