Systeem en netwerkbeheer – WiFi netwerk in groot kerkgebouw

Menu
Ga terug naar het overzicht

Klant quote


“De gespreken die we gevoerd hebben over wat we zouden willen is 1 op 1 uitgevoerd en we hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren en ook de support nu is prettig.”

— Gert van Es, Voorzitter Beheercommissie Open Haven

Aanleiding

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van internet, bij kerkdiensten maar ook bij events waar veel presentaties via Cloud binnen gehaald worden. Ons huidige systeem was daar niet op berekend, veel storingen niet overal Wifi dekking. Ook tijdens kerkdiensten wordt steeds meer gebruik gemaakt van internet. Regelmatig viel het systeem uit en moest dan gereset worden.

Doelstellingen

Doelstelling was een stabiel en goed werkend Wifi signaal door heel het gebouw te creëren, waarbij het van belang was dat als er veel mensen in Open Haven zijn, iedereen volop gebruik kan maken van internet.

Uitdagingen

Eerst en vooral wilden we ervoor zorgen dat de klant altijd betrouwbare en snelle wifi had. Dit was essentieel omdat ze internet nodig hadden voor kerkdiensten en evenementen met veel online presentaties. Het oude systeem kon dit niet aan en zorgde voor storingen en uitval.

Ten tweede wilden we een naadloos wifi-netwerk creëren in het hele gebouw. Dit betekent dat mensen vrij kunnen rondlopen zonder ooit hun internetverbinding te verliezen. Dit is vergelijkbaar met een soepele overgang van het ene draadloze toegangspunt naar het andere zonder het te merken.

Uitgevoerde werkzaamheden

Onder leiding van Wij zijn Merlin hebben vrijwilligers waar nodig nieuwe UTP kabels getrokken en er is gebruik gemaakt van bestaande aansluitingen van accespoints. Het aantal accespoints zijn flink uitgebreid.

Resultaten

Na het instaleren en inregelen waren we weer online, het resultaat is uitstekend we hebben een stabiel en sterk wifi signaal in het gehele gebouw gasten ervaren het als zeer prettig.

Conclusies

De gespreken die we gevoerd hebben over wat we zouden willen is 1 op 1 uitgevoerd en we hebben de samenwerking als zeer prettig ervaren en ook de support nu is prettig.

Interesse?

Wil jij gebruik maken van onze diensten? Of heb je een vraag? Onze specialisten staan je graag te woord.

Neem contact op Neem contact op

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk