API Koppeling – Online donatieformulier gekoppeld aan CRM pakket

Menu
Ga terug naar het overzicht

Aanleiding
Stichting Fonkel zet zich in voor kwetsbare kinderen waarvoor een dagje uit niet vanzelfsprekend is. Zij kunnen dankzij donaties en sponsoring een onvergetelijke dag uit beleven vanuit het Fonkel huis in Ouwehands Dierenpark. Een dag volop genieten, lachen spelen en even hun zorgen opzij zetten. Om deze dagen mogelijk te maken werven wij sponsoren/fondsen en donaties grotendeels door middel van acties en events. Door Corona konden wij 2 jaar lang geen events organiseren. Onze stichting is nog erg afhankelijk van acties en events. Het is noodzakelijk dat we structurele inkomsten gaan genereren. Door de Corona-periode werd dit nog duidelijker. Onze wens was al een lange tijd een doneer systeem op onze website, die gekoppeld is aan ons CRM systeem, waardoor we (structurele) donaties kunnen werven en ons CRM systeem kunnen uitbreiden.

Doelstellingen
De doelstelling van het doneersysteem is vooral inkomsten genereren en het CRM systeem uitbreiden. Met een laagdrempelig doneersysteem kunnen wij eenmalige en structurele donateurs werven waardoor de stichting minder afhankelijk wordt van grote events. Omdat we ons kantoorteam zo klein mogelijk willen houden, om zo de kosten laag te houden, is ook het doel om alles zo geautomatiseerd mogelijk te laten verlopen. Dus een koppeling tussen ons CRM systeem en het donatieformulier waardoor automatisch de donateur met donatie in ons CRM komt te staan. Dit scheelt enorm veel tijd, werk en mankracht. Daarnaast was het doel dat het donatieformulier inspeelt op de behoefte van onze doelgroep. Een responsive design wat zich aanpast op de keuze van de donateur.

Uitdagingen
We hadden zelf allerlei wensen in ons hoofd maar wisten niet wat precies mogelijk was. Het was een uitdaging voor ons om hier de beste oplossing in te vinden/communiceren. Maar dit was voor Wij zijn Merlin geen probleem! Wij mochten onze droomsituatie aangeven en Wij zijn Merlin onderzocht de mogelijkheden. Ze kwamen met slimme technische oplossingen waardoor al onze wensen gerealiseerd konden worden.

Uitgevoerde werkzaamheden
Maken van een doneermodule, API koppeling naar ons CRM systeem, automatische incasso, formulier wat zich aanpast op gedrag bezoekers. Naast bovenstaande werkzaamheden heeft Wij zijn Merlin onze overige formulieren ook gekoppeld met ons CRM systeem. Erg fijn dat Wij zijn Merlin in de schoenen van de klant gaat staan en vanuit daar oplossingen bedenkt.

Resultaten
Dankzij het doneer systeem hebben wij veel mooie resultaten namelijk: Überhaupt structurele donateurs, veel meer eenmalige donaties, ons CRM systeem breid zich uit, ons netwerk wordt groter. Voor ons is dit een enorm grote stap namelijk als stichting kunnen groeien en professionaliseren.

Conclusies
Er wordt fijn naar je wensen geluisterd en dit wordt omgezet tot technische oplossingen. Duidelijke fijne en snelle communicatie. Enorm veel kennis en een fijn team. Erg bedankt voor deze fijne samenwerking en een prachtig eindproduct waar we veel profijt van hebben!

Interesse?

Wil jij gebruik maken van onze diensten? Of heb je een vraag? Onze specialisten staan je graag te woord.

Neem contact op Neem contact op

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk