Wat is Windows?

Windows is een besturingssysteem dat wordt gemaakt door Microsoft en wordt gebruikt op computers over de hele wereld. Het is als het ‘brein’ van je computer, omdat het de software is die ervoor zorgt dat alle andere programma’s en apparaten op je computer kunnen werken. Windows biedt een grafische gebruikersinterface waarmee je met je computer kunt communiceren, programma’s kunt openen, bestanden kunt beheren en toegang kunt krijgen tot het internet. Het is een van de meest populaire besturingssystemen ter wereld en wordt gebruikt voor zowel persoonlijke computers als zakelijke systemen. Denk aan Windows als de ‘manager’ van je computer, die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt.