Wat is Hardware?

Hardware zijn de fysieke delen van een computer of ander apparaat die je kunt zien en aanraken, zoals het scherm, het toetsenbord en de binnenkant van de computer. Denk aan hardware als de ‘echte spullen’ van de computer. Het zijn de onderdelen die ervoor zorgen dat de computer werkt, zoals het hart van de computer (de CPU), het geheugen (RAM) waar tijdelijke dingen worden bewaard, en de harde schijf waar bestanden worden opgeslagen. Hardware is dus alles wat je kunt vastpakken en waarmee je een computer of apparaat kunt bouwen.