Wat is Software?

Software is als de ‘instructies’ die je computer of apparaat vertellen wat het moet doen. Het is niet iets dat je kunt aanraken, maar het maakt je computer tot een handig hulpmiddel. Denk aan software als de apps op je telefoon, zoals de camera-app of een spelletje. Het vertelt je computer hoe hij moet werken, zodat jij dingen kunt doen zoals tekstverwerken, foto’s bewerken of zelfs een video bekijken. Zonder software zou je computer gewoon een stuk hardware zijn dat niets doet. Software wordt geschreven in speciale ’talen’ die computers begrijpen, en dit stelt programmeurs in staat om te vertellen wat ze willen dat de computer doet.

Alle hoofdcategorieën:

Computer problemenComputer problemen
DNSDNS
Google WorkspaceGoogle Workspace
InternetInternet
Office 365Office 365
SoftwareSoftware
SysteembeheerSysteembeheer
TelefonieTelefonie
VOIPVOIP

Intresse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk