Wat is Malware?

Malware is slechte software die met opzet is gemaakt om computers en apparaten schade toe te brengen of ongeoorloofde acties uit te voeren. Dit kan variëren van virussen die je bestanden beschadigen tot spyware die je online activiteiten bespioneert, en ransomware die je bestanden vergrendelt totdat je losgeld betaalt. Malware kan zich verspreiden via e-mails, downloads of andere trucs. Het is belangrijk om jezelf te beschermen tegen malware door voorzichtig te zijn met wat je downloadt en opent, en door antivirussoftware te gebruiken om je computer te beschermen tegen deze schadelijke programma’s.