Wat zijn API’s?

Een API (Application Programming Interface) is als een set regels die computers en softwareprogramma’s helpt met elkaar te praten en informatie uit te wisselen. Het is alsof het een soort brug is tussen verschillende software, waardoor ze kunnen samenwerken zonder dat ze alles vanaf nul hoeven te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan een weer-app die informatie van een weer-API haalt om je actuele weersvoorspellingen te tonen. API’s zijn onmisbaar in de wereld van softwareontwikkeling, omdat ze ontwikkelaars helpen om snel en efficiënt krachtige functies aan hun software toe te voegen en om verschillende programma’s met elkaar te laten communiceren.