Wat is Werken in de Cloud?

Werken in de cloud betekent dat je al je computer werkzaamheden op een virtuele computer  doet en of je bestanden bewaart op internet in plaats van op je eigen computer. Het is als het gebruiken van programma’s en bestanden die op het internet staan, zoals een online tekstverwerker of fotoalbum, in plaats van die op je eigen computer te installeren. Hierdoor kun je vanaf bijna elk apparaat met internettoegang werken en hoef je je geen zorgen te maken over het verliezen van bestanden als je computer kapot gaat. Het maakt het ook gemakkelijk om samen te werken met anderen omdat je allemaal toegang hebt tot dezelfde informatie op dezelfde plek.