Wat is een SSL VPN?

Een SSL VPN, ofwel Secure Sockets Layer Virtual Private Network, is als een beveiligde tunnel voor het veilig verbinden van een computer of ander apparaat met een privénetwerk via internet. Het maakt gebruik van encryptie (versleuteling) om ervoor te zorgen dat gegevens die worden verzonden en ontvangen tussen het apparaat en het privénetwerk, veilig en privé blijven. SSL VPN’s worden vaak gebruikt door organisaties om werknemers op afstand toegang te geven tot bedrijfsbronnen, zoals bestanden en applicaties, zonder dat ze fysiek op kantoor hoeven te zijn. Het is handig voor het waarborgen van de beveiliging en privacy van gevoelige gegevens tijdens externe toegang tot een netwerk. Denk eraan als een beveiligde digitale tunnel die je toegang geeft tot een privénetwerk, zelfs als je niet op dezelfde locatie bent.