Wat zijn Cookies?

Cookies zijn kleine stukjes tekst die websites op je computer of apparaat opslaan wanneer je ze bezoekt. Deze tekstbestanden bevatten informatie over je interacties op de website, zoals je voorkeuren, inloggegevens en wat je op de site hebt gedaan. Cookies hebben verschillende doelen, waaronder het onthouden van je inlogstatus, het bijhouden van je winkelwagentje in online winkels en het personaliseren van de inhoud die je te zien krijgt op een website. Ze helpen websites om je een betere gebruikerservaring te bieden, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor advertentiedoeleinden. Cookies kunnen worden verwijderd of geblokkeerd via je webbrowserinstellingen als je wilt controleren welke informatie websites over jou opslaan. Over het algemeen zijn cookies nuttige kleine hulpmiddelen die helpen om het internet soepeler en efficiënter te maken voor gebruikers.