Wat is een Server?

Een server is als een krachtige computer of een speciaal apparaat dat is ontworpen om verzoeken te verwerken, gegevens op te slaan en diensten te leveren aan andere computers, apparaten of gebruikers in een netwerk. Het fungeert als een centrale hub voor het delen van informatie en het leveren van services. Servers worden vaak gebruikt in zakelijke omgevingen voor taken zoals het hosten van websites, het opslaan van bestanden, het beheren van e-mails, en het verwerken van verzoeken van andere computers, zoals het leveren van webpagina’s of het verwerken van databases. Kortom, een server is als de ‘diener’ van het netwerk, die verzoeken beantwoordt en resources deelt met andere apparaten om de gewenste taken uit te voeren.