Wat is WordPress en wat kan ik ermee?

Menu
Ga terug naar het overzicht

Wat is WordPress en wat kan ik ermee?

Wij zijn expert in het bouwen van WordPress websites en webshops. Voor ieder project hebben wij de juiste WordPress oplossing en het juiste design. We werken op maat en realiseren mooie én functionele websites. Maar wat is nu precies WordPress en wat kan je ermee?  

In deze blog:

wat-is-wordpress-en-wat-kan-ik-ermee

Kenmerken en voordelen WordPress

WordPress is een open-source Content Management System (CMS) dat wordt gebruikt om websites en blogs te maken en te beheren. Het is een van de meest populaire platforms voor het bouwen van websites en heeft een aantal kenmerken en voordelen, waaronder: 

  1. Gemakkelijk te gebruiken: WordPress is een gebruiksvriendelijk platform, waardoor het gemakkelijk is voor niet-technische gebruikers om een website of blog te bouwen en te beheren. 
  2. Veel mogelijkheden: WordPress biedt veel flexibiliteit en functionaliteit, waaronder talloze plugins en thema’s die het uiterlijk en de functionaliteit van een website kunnen aanpassen.
  3. Open-source: WordPress is open-source, wat betekent dat het gratis is om te gebruiken en te ontwikkelen. Het heeft een grote en actieve ontwikkelaarsgemeenschap die regelmatig nieuwe functionaliteiten en verbeteringen aanbrengt.
  4. Zoekmachine-optimalisatie: WordPress is zoekmachinevriendelijk en biedt een aantal opties voor zoekmachine-optimalisatie (SEO), waardoor het makkelijker is voor een website om hoog te scoren in zoekresultaten.
  5. Veelgebruikt: WordPress wordt door miljoenen mensen en bedrijven wereldwijd gebruikt, waardoor er veel ondersteuning en bronnen beschikbaar zijn voor gebruikers die hulp nodig hebben.
  6. Veiligheid: Hoewel geen enkel platform volledig onkwetsbaar is, is WordPress regelmatig onderworpen aan beveiligingsupdates en -verbeteringen, waardoor het een veilig platform is voor het hosten van een website.

In het algemeen is WordPress een veelzijdig, flexibel en krachtig platform dat een uitstekende keuze is voor veel soorten websites en blogs. 

Nieuwe website met WordPress

Ben je aan het oriënteren voor een nieuwe website? Dan gaan we eerst met je in gesprek. We bespreken je wensen en eisen. Op basis daarvan ontwikkelen we de website. We werken voornamelijk met custom wordpress templates. Zo realiseren we altijd een responsieve website die snel is. We vullen de website met content en zorgen ervoor dat de website aan alle technische eisen van o.a. Google voldoet. Helemaal tevreden? Dan zetten we de website online.  

Hoelang duurt een website maken en wat kost het?

Om te bepalen hoelang het duurt om een website of webshop te maken, moeten wij eerst inzicht krijgen in wat de wensen en eisen zijn. Een standaard website met slechts een paar pagina’s is sneller gemaakt dan een full-customized website inclusief webshop met veel pagina’s en dus ook meer tekst. De kosten zijn samenhangend met de grootte van de website. Hoe meer er gedaan moet worden aan de website wordt, hoe hoger de kosten ook zullen zijn. Wij zullen overigens nooit zomaar aan de slag gaan met het uitbreiden van de website. Alles gaat in overleg! Overweeg jij om een nieuwe website of webshop te laten bouwen? Wij zijn Merlin staat voor je klaar.  Wij zijn expert in het bouwen van WordPress websites en webshops. Voor ieder project hebben wij de juiste WordPress oplossing en het juiste design. 

Interesse gewekt?

Stuur eens een bericht. Bij een heerlijke kop koffie of thee vertellen we graag meer over de opties! 

Neem contact op Neem contact op

Interesse gewekt?

0341 - 84 1231 info@wijzijnmerlin.nl

Hoofdkwartier

Celsiusstraat 21 3846 BK Harderwijk